onsdag den 16. april 2014

Børn udnyttes til krig og sex - elsker man så børn?

“Når de elsker deres børn.....”

DR. LAINA FARHAT-HOLZMAN                                                 

For mange år siden blev Golda Meir, dengang præsident i Israel spurgt, hvornår hun mente der ville være fred med den arabiske verden. Hun sagde: “Vi får fred når araberne elsker deres børn mere end de hader os!” Lad os se på den præcise observation i dag - for hun har jo ret. 
 


En FN Observatør har udgivet en afslørende rapport om Syrien, hvori både regeringsstyrkerne og de islamistiske oprørere fængsler, torturerer, voldtager og slår børn ihjel for at markere sig overfor deres modstandere. Begge parter er lige brutale og vækker den samme rædsel. Dette viser deres manglende interesse i menneskerettigheder (og foragt for børn) i dagens syriske samfund. Sørgeligt at måtte konstatere at dette ikke er noget der er skabt af krig. Det er en global rædsel der deles af flere end blot syrisk kultur.



o     Syrien. Da oprøret i Syrien begyndte forsøgte regeringen at give indtryk af, at den havde styr på situationen. De bortførte et barn af en oprører, torturerede ham og sendte hans kropsdele tilbage til familien. Når sådant sker i dag, spredes nyheden om det via de moderne kommunikationsmidler - og til hele verden. Den gjorde den udviklede verden så fortørnet at en bevægelse for at stille sig på oprørernes side blev igangsat, og der var kraftige fordømmelser fra såvel franske som amerikanske politikere, og opfordringer til at stå den syriske regering imod - med militær magt. Uheldigvis, viste dissidenterne sig at være lige så brutale, med den ekstra trussel at skulle de vinde, ville Syrien ikke længere bilde sig ind at være en moderne stat. Landet ville blive en Middelalderlig muslimsk stat.


o     Gaza. Den islamistiske Jihad terrorgruppe har oprettet en sommerlejr i Rafah for teenagere: Ikke for at dyrke sport, men for at være med i krigslege organiseret af Islamisk Jihad. Drengene bliver oplært i at skille en AK-47 ad, kravle gennem tunneler og løbe over brændende dæk midt i eksplosioner. Børnene, trist at måtte sige, rekrutteres fra UN's Palestinænsiske  flygtninge bureau UNRWA.


Hamas har åbnet andre sommerlejre med i alt 100000 ‘studerende’ drenge, piger i alderen 10-21, hvor der også er militærtræning. En foruroliget psykolog i Gaza (anonym) sagde at “Dette udgør en fare for deres liv, og er direkte imod internationale love der skal beskytte børn.” Han har ret, men når børn opmuntres til at blive selvmordsbombere, så kan man spekulere på, hvor meget de mennesker elsker deres børn.


o     Børnesoldater. Det er også vanskeligt at se, hvordan de mange militante der hærger Afrika elsker deres børn. Det er blevet en praksis (tilbage fra borgerkrigene i Elfenbenskysten og Liberia) at benytte drenge, som dopede krigere og piger som sex- og arbejdsslaver. Konflikterne i den Central Afrikanske Republik, er i samme spor, ikke mange er vrede i verden. Denne praksis er blevet allestedsnærværende i de mindre udviklede dele af Afrika.


o     Haiti. Det har længe været kendt, hvordan altfor mange haitianere, både de desperat fattgie og de som klarer sig fint, betragter børn som ting, ikke mennesker. De fattige udlejer deres drenge og piger som sexobjekter for sexturister, som tiggere og som slaver. (rest avec).


o     Thailand. Sexturismen har i sandhed vist sit grimme ansigt også i Thailand, og måske fordi thaierne elsker deres egne børn, rekrutterer de sexslaver fra de fattigere nabolande. Indien er ‘leverandør’ af sådanne børn (især piger er ofre.)  


o     Egypten. Ludfattige familier har i lang tid solgt deres små piger (og drenge) til velbeslåede saudiske sexturister. Oveni det skal man lægge mærke til, at selv blandt de mere velhavende egyptere (og andre i Nordafrika) elsker man ikke sine døtre nok til at standse de lemlæstende omskæringer. Socialt pres er langt vigtigere end kærlighed til sine børn.


o     Den Moderne Verden. Omsorg, bekymring for børn er et produkt at vor moderne vestlige verden. Vi skal blot se tilbage nogle få århundreder for at huske, at børn hos den fattige var et økonomisk aktiv. Dagens rædsler er genklang fra en forfærdelig fortid og skal fordømmes.  
 


FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is a historian, lecturer, and author of How Do You Know That? You may contact her at Lfarhat102@aol.com or www.globalthink.net.
                       


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails